Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
8 september 2024
Agenda
Active

Toutenburgher Muzikanten zetten jubilarissen in het zonnetje

Geplaatst op: 25 oktober 2022

Een onderscheiding voor Gerard Zelhorst. (foto: Bruin Kwakman)

De Egerländerkapel ‘Toutenburgher Muzikanten’ uit Vollenhove vierde zaterdagavond haar 40-jarig bestaan via een jubileumconcert in Zalencentrum De Burght te Vollenhove. De voorzitter, Andries Bakker, kon een zeer goed gevulde zaal aan belangstellenden verwelkomen. Onder leiding van de nieuwe kapelmeester Benny Eissens werd door de muzikanten met veel enthousiasme gespeeld.

De kapel speelde vele vormen van volksmuziek uit Oostenrijk, Duitsland en Tsjechië. Bij enkele polka’s, waaronder Sakvicka Polka, werd het tempo soms behoorlijk opgeschroefd en moesten de muzikanten tot het uiterste gaan. Ze werden bij diverse nummers bijgestaan door zanger Sjaak van Leeuwen. De kapel wist het publiek zichtbaar te vermaken. Enkele nummers werden door de aanwezigen meegezongen. De avond werd na de pauze voortgezet door Ruud Appelhof op steirische harmonica. Hij wist het publiek met zijn aanstekelijke muziek aan zich te binden.

De voorzitter kon een 2-tal jubilarissen, Gerard Zelhorst uit Zuidwolde en Gerrit te Vaarwerk uit Vollenhove, in het zonnetje zetten. Beiden zijn vanaf de oprichting van de kapel al lid. Gerard bespeelt de bas en komt elke week vanuit Zuidwolde op de repetitie. Gerrit is al vanaf de oprichting kapelmeester en heeft afscheid genomen met het dirigeren van het nummer “Blasmusik klingt so!” De herkenningsmelodie van de beginjaren van de kapel. Hij speelt nu in de kapel op trompet. Met dit concert heeft de kapel zich van de beste kant laten zien en kan terugkijken op een geslaagde avond.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra