Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
8 september 2024
Agenda
Active

Slagerij Heetebrij over hun visie op het vak en de zoektocht naar nieuw personeel

Geplaatst op: 10 mei 2023

(Adv.) Als familie al 135 jaar een slagerij runnen, slechts weinigen kunnen dat zeggen. Toch koerst de familie Heetebrij langzamerhand af op een zaak die anderhalve eeuw bestaat. Wat in 1888 begon als kleinschalige slachter en vleeshandelaar, is in de afgelopen decennia enorm veranderd. Maar Barry en zijn vader zijn duidelijk: “Onze focus ligt op het ambacht in het breedste zin van het woord.”

Wat Barry ziet bij vele slagerijen is dat die de boterham (ook) verdienen met aanverwante activiteiten. Niets mis mee, maar niet bij de familie Heetebrij in de zaak. “Het moet draaien om de winkel, dáár verkopen we de vleesproducten waar we zelf het mes in hebben gezet”, zegt Barry. Hij is de vijfde generatie die in het centrum van Vollenhove de zaak draaiende houdt. Een kunst op zich, in tijden waarbij de consument de lat steeds hoger legt voor de ambachtszaken in de stad.

Barry en zijn ouders hebben er geen grote moeite mee, de veranderende vraag van de consument. “In de hoop dat je ze dan vast kan houden als klant”, luidt de achterliggende reden. Want de familie doet niets liever dan mensen uit de regio voorzien van een lekker, eerlijk en goed stuk vlees. Toch ligt er wel een gevaar op de loer om die doelstelling te kunnen najagen.

Want net als in tal van andere sectoren is het bar lastig om nieuwe collega’s te vinden. Het gevolg is hiervan de pa Heetebrij nog niet hoeft na te denken over afbouwen want een plaatsvervanger is nog niet gevonden. Iemand met of zonder ervaring in de slagerswereld is daarom ook meer dan welkom in Vollenhove. “Net als een nieuwe winkelmedewerk(st)er die in een gezellig team aan de slag wil voor onze klanten”, zegt de goedlachse Barry.

Ondertussen wordt op de achtergrond alles in gereedheid gebracht voor het barbecueseizoen dat voor de deur staat. “Nieuw is dat we nu ook enkele barbequemasters in ons team hebben. Dat betekent dat we de mogelijkheid aanbieden om een collega mee te sturen die alles weet over de combinatie vlees en barbecues. Zo wordt je het werk uit handen genomen, want wij regelen de barbecue, de grillmaster en natuurlijk het vlees”, zeggen vader en zoon.

Het slaat goed aan, want ook regiobreed wordt Heetebrij steeds vaker ingeschakeld voor een compleet verzorgde barbecue. “Ook voor niet-vleeseters regelen we wat lekkers. Verder werken we samen met lokale verswinkels. Juist met de ‘knowhow’ van deze vakmannen- en vrouwen, houd je de kwaliteit van je barbecueassortiment op peil”, besluit Barry.

Word jij hun nieuwe collega of ken je iemand die op zoek is naar een nieuwe uitdaging, meld je dan snel bij Barry (06-23265366). Wil je meer informatie over de slagerij en de barbecue mogelijkheden, kijk eens op; www.slagerijheetebrij.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra