Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
8 september 2024
Agenda
Active

Familie uit Vollenhove lokt bankpasfraudeur in de val

Geplaatst op: 7 mei 2024

De verdachte (op beeld) werkte samen met een getinte jonge vrouw.

Een familie uit Vollenhove heeft een bankpasfraudeur vorige maand in de val gelokt. Dat bleek dinsdagavond toen de zaak aan het licht kwam in Opsporing Verzocht.

Op 18 april belde een man naar een echtpaar uit Vollenhove met de mededeling dat ze een nieuwe bankpas zouden krijgen. De vrouw, die al eerder was opgelicht, merkte meteen dat het om een fraudeur ging. Haar man moedigde haar echter aan om mee te spelen en de man naar Vollenhove te laten komen om zogenaamd een papiertje met de pincode op te komen halen.

Ondertussen werd de zoon van het echtpaar ingeschakeld en niet veel later stond de nep-medewerker van Rabobank voor hun deur. De bewoonster liet hem binnen en in de woonkamer confronteerden het echtpaar en hun zoon de verdachte. Toen hij in de gaten had dat hij tegen de lamp was gelopen, sprong hij over de salontafel naar een raampje om te ontsnappen. In een worsteling brak de oudere man zijn vingertopje.

De zoon zette echter de achtervolging in per auto. Hij zag de verdachte bij de haven in een blauwe Renault Twingo stappen. Toen hij daar achteraan bleef rijden, werd het dakraam van de Renault geopend en kwam er een pistool tevoorschijn. Daarop besloot de zoon om de achtervolging te staken.

Wie tips heeft, kan de politie bereiken via 0900 8844.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra