Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
16 september 2024
Agenda
Active

Organisatie Typisch blikt tevreden terug op zonovergoten dagen

Geplaatst op: 23 mei 2024

(Ingezonden) Na een zonovergoten weekend met heel veel bezoekers durft de organisatie te spreken van een daverend succes. Op vrijdagavond werd er in een relaxed sfeertje een heuse bingo gehouden. De organisatie mocht 61 kinderen en 115 volwassenen welkom heten op deze bingo.

Onder het genot van een hapje en een drankje werd er fanatiek gespeeld en vele leuke prijzen gewonnen waaronder bijv. een airfryer en arrangementjes voor wijnproeverij of bezoek aan Pantropica voorheen Orchideenhoeve. Het merendeel van de prijzen werd gesponsord door de eigen middenstand en bedrijven buiten Vollenhove. Ook de braderie aan de haven was een succes. Met kraampjes zowel boven als onderlangs de haven in combinatie met de kermis en horecaplein onder aan de haven werd een leuke sfeer gecreëerd. Met het visserskoor op het podium, de klimtoren op de pier en de Aquabubbles ontstond er een mengelmoes van gezelligheid. Ook de botter had het lekker druk met rondvaarten. Ook de kleedjesmarkt zag er gezellig uit.  Met avonds nog live muziek van Woodpeckers en Klapband kon de organisatie spreken van een geslaagde dag. Ook de bezienswaardigheden tijdens de stadswandeling en opening van kerken en expositie werden goed bezocht.

Ook eerste pinksterdag was een voltreffer. Een door de horeca georganiseerd foodtruck festival in combinatie met live muziek van Cave Carmen bleek een schot in de roos. Ook hier was het mooie weer een belangrijke factor voor het welslagen van deze dag die ook het Venose skuttien geen windeieren legde. Drommen mensen zowel op het horecaplein als op het gezellige grasveld met speeltoestel genoten van heerlijke recepten met daarbij diverse dranken zoals heerlijke wijnen en speciaal bieren.

Op 2e pinksterdag vertrokken vanaf de haven met iets koeler weer 15 tractoren met 250 kinderen onder auspiciën van de VVVV aan hun rondrit op het land Veno. Eenmaal weet thuis werden ze getrakteerd op een heerlijk ijsje en een leuke clown act onder aan de haven. Tijdens de rondrit konden mensen die zich daarvoor hadden opgegeven genieten van een heerlijke pinksterbrunch. Met als afsluiter de band Mama Mafia  kwam er een eind aan een geweldig “typisch Vollenhove”.  Zowel Typisch als de Horeca ( Robuust, de Doppe en de Burcht ) kijken terug op een succesvolle samenwerking die zeker voor herhaling vatbaar zal zijn.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra