Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
8 september 2024
Agenda
Active

Geluk op het Vrijwilligers Congres Vollenhove

Geplaatst op: 30 mei 2024

“We blikken meer dan tevreden terug op het eerste Vrijwilligers Congres van afgelopen maandagavond 27 mei”, aldus Marieke Pit van het Vrijwilligers Informatie Punt. Ruim honderd vrijwilligers en vrijwillige bestuursleden van diverse organisaties waren aanwezig in zalencentrum De Burght in Vollenhove.

Bestuursleden van o.a. natuurverenigingen, musea, zorg, sportverenigingen, cultuur, zangverenigingen, wijkbesturen, kringloop, voedselbank en bibliotheek genoten van het aangeboden programma. Spreker Merijn Ruis, afgestudeerd psycholoog nam de aanwezigen mee in zijn sprankelende verhaal met een zevental tips voor een gelukkig leven. De vrijwilligers deden spontaan mee in zijn voorstel om een geliefde direct een compliment door te appen. Want waarom zou je wachten op een begrafenis speech, als je je waardering ook nu uit kunt spreken. Daar wordt iedereen toch gelukkig van. Een geïnteresseerd twee minuten praatje met de onbekende naast je, sloeg eveneens aan.

Daarna trokken de informatie rondes trokken volle zalen. Notaris Marjan Kroek hield een helder verhaal over onder andere statuten en aanpassingen op de wet WBTR. Vragen werden beatwoord en de uitgeprinte lezing vond gretig aftrek. Janita Kist nam de geïnteresseerden mee in een stappenplan om je organisatie sociaal veilig te maken. Bij de  uitleg van Harmen Woudenberg over de werving van nieuwe vrijwilligers, werd door de aanwezigen actief meegedacht. Fijn dat Wethouder Trijn Jongman vanuit de Gemeente Steenwijkerland de vrijwilligers een warm hart toedraagt. Zij ontving als eerste het ‘goody blik’, een frisse blik op vrijwilligers, met een ludieke, lekkere tool; dropveters om nieuwe vrijwilligers te strikken. En voor duidelijke communicatie gaf het bijgesloten touwtje de mogelijkheid om een bliktelefoon te maken.

“Gezien de grote belangstelling hopen we dat de vrijwilligers organisaties het Vrijwilligers Informatie Punt Steenwijkerland makkelijker kunnen vinden. Dit zowel om gratis de vrijwilligers vacatures te plaatsen als om informatie te vinden. Zo staat er een mooie actuele PR lijst van Steenwijkerland op, maak er gebruik van! Als organisatie blikken we alvast vooruit naar een volgend congres, die zal waarschijnlijk in het najaar plaats vinden, na de Vrijwilligers Activiteitenmarkt”, vult Marieke aan.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra