Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
16 september 2024
Agenda
Active

Belangenvereniging kritisch op gemeente vanwege voorgenomen zwembadsluiting

Geplaatst op: 25 juni 2024

De Belangenvereniging Vollenhove Stad (BVVS) uit in een brief aan de gemeenteraad van Steenwijkerland haar zorgen over het voorgenomen besluit om het zwembad in Vollenhove in 2026 te sluiten. Volgens de BVVS, die zich inzet voor de leefbaarheid van Vollenhove, is het onbegrijpelijk dat deze essentiƫle voorziening dreigt te verdwijnen, vooral omdat Vollenhove als groeikern is aangemerkt en er een nieuwe woonwijk op stapel staat.

Voorzitter Marcel Aben benadrukt dat het zwembad van groot belang is voor de gezondheid, veiligheid en sociale samenhang binnen de gemeenschap. Het zwembad verkeert in goede staat dankzij recent onderhoud, en de zwemlessen, die momenteel volledig volgeboekt zijn, dragen bij aan het welzijn van de inwoners, vooral in het waterrijke gebied.

De BVVS vraagt de gemeente om het besluit te heroverwegen en duidelijkheid te verschaffen over de noodzaak van de aangekondigde grootschalige renovatie. De vereniging vreest dat de sluiting van het zwembad een negatieve impact zal hebben op de leefbaarheid van Vollenhove en roept de gemeenteraad op om de belangen van de inwoners serieus te nemen.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra