Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
8 september 2024
Agenda
Active

Seizoenshelft begint met GTC Rally voor navigator Bob Potkamp

Geplaatst op: 10 juli 2024

Foto: Junior Bijvoets

De eerste helft van het seizoen van het Nederlands Historic Rally Kampioenschap is alweer voorbij, en de tweede helft staat al snel voor de deur. Dit weekend, op vrijdag 12 juli en zaterdag 13 juli, vindt de GTC Rally plaats rondom Achtmaal in Noord-Brabant. Navigator Bob Potkamp uit Vollenhove, samen met rijder Marco van Hoof, kijkt uit naar deze rally en is vastberaden om de leidende positie in de HC2-klasse van het NHRK te verdedigen.

Ook tijdens de rally’s van het KNAF Nederlands Rallykampioenschap zit het weer niet echt mee. De zomer lijkt tijdens de vijfde rally van het seizoen opnieuw ver weg. “Ondanks een temperatuur van rond de 20 graden, is er weer kans op een spatje regen,” voorspelt Bob. “We beginnen vrijdagavond met twee keer drie klassementsproeven, waaronder de legendarische proef ‘De Hel’. Maar het lijkt niet echt droog te blijven.” De tweede dag van de GTC Rally bestaat uit drie keer drie klassementsproeven.

De schade die tijdens de Vechtdalrally aan de Ford was ontstaan, is gerepareerd, waardoor de 29-jarige Vollenhovenaar al een tijdje uitkijkt naar deze rally. “De klassementsproeven zijn uitdagend, met snelle bochten afgewisseld met langzame secties. Dit past perfect bij onze Ford Escort RS 2000 MKII.”

Ondanks het zeer gevarieerde deelnemersveld hopen Bob en Marco, samen met het complete Marco Van Hoof Rallyteam, op zaterdagavond heelhuids over het finishpodium te rijden. “We hopen wederom de nodige punten mee naar huis te nemen en de leiding in het kampioenschap te versterken.”

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra