Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
8 september 2024
Agenda
Active

Navigator Bob Potkamp pakt de tweede plaats in zijn klasse tijdens GTC Rally

Geplaatst op: 15 juli 2024

Foto Kevin Opsomer

Het weer speelde een cruciale rol tijdens de eerste helft van het Nederlands Historic Rally Kampioenschap, inclusief de GTC Rally afgelopen weekend. Door de regenval in de week voorafgaand aan het evenement moest de organisatie een groot deel van de onverharde klassementsproeven annuleren, waaronder het deel van de beruchte proef “de Nacht van Achtmaal”. ‘Het weer was opnieuw de grootste uitdaging, wat van de vrijdagavond een zware en vooral moeilijke avond maakte.’

Navigator Bob Potkamp uit Vollenhove en rijder Marco van Hoof verloren veel tijd door hun bandenkeuze in de lastige omstandigheden. Hierdoor eindigde het duo de avond als 12e in de HC2-klasse.

Ondanks het resultaat begon het Marco van Hoof Rallyteam vol goede moed aan de tweede dag van de GTC Rally rondom Achtmaal. “We moesten een hoger tempo aanhouden om de rest in te halen,” verklaarde de 29-jarige Vollenhovenaar. “Helaas kwam dat hogere tempo voor ons te laat. Toen we het finishpodium in Achtmaal bereikten, was een tweede plaats het maximaal haalbare, op meer dan 11 seconden van de klassementswinnaar. Algemeen resulteerde dit in een zevende plaats.”

Bij de finish overheerste de teleurstelling even. Al snel maakte deze echter plaats voor blijdschap en trots bij Bob. “Voorafgaand aan de rally had ik voor dit resultaat getekend, zeker gezien het sterke deelnemersveld. Samen met Marco hebben we genoten, geen schade opgelopen ondanks de moeilijke omstandigheden op de proeven, en belangrijke punten gescoord in het kampioenschap.”

Met de koppositie in de HC2-klasse in handen, bereiden Bob Potkamp en Marco van Hoof zich voor op de volgende rally: de Hellendoorn Rally op 20 en 21 september rondom Hellendoorn.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra