Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
8 september 2024
Agenda
Active

‘Houd de historie van Vollenhove levend’

Geplaatst op: 18 juli 2024

(Ingezonden) Trots op ons verleden als vissers in de Zuiderzee, dat is een gevoel wat de meesten van ons nog met zich meedragen, dit stukje geschiedeis is voor de huidige generatie nog het meest tastbaar.

Dit omdat onze vaders, grootvaders en overgrootvaders nog vertelden over de tijden dat de haven vol lag met Botters en Bollen, over de grote paling- en ansjovisvangsten en de zware zuidwester stormen die het land teisterden, maar ook over het bittere en geharde bestaan als visser.

Deze geschiedenis heeft ons ook gevormd als “Venosen”, een vorm van onverzettelijkheid, saamhorigheid en oog voor je naaste. Kenmerken die we vandaag de dag nog weer terugzien in ons prachtige Corso en de traditionele Keetweek, tradities die cultuur zijn geworden, iets waar we trots op zijn!

Het verhaal over deze geschiedenis wordt verteld en getoond door onze mensen in het Stadsmuseum van Vollenhove! Hier nemen we je mee in de rijke geschiedenis van onze stad, waar de visserij ook een belangrijk onderdeel van uitmaakt

Om dit verhaal te kunnen blijven vertellen en de geschiedenis levend te houden voor de toekomstige generaties “Venosen” en de bezoekers aan onze stad, doen we een beroep op eenieder om ons te steunen!

Word donateur voor nog geen € 2,- per maand! Wil je graag donateur worden? Stuur dan een mail naar info@chcvollenhove.nl of een privé bericht via Facebook

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra