Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
8 september 2024
Agenda
Active

Sursum Corda huldigt vijftal jubilarissen

Geplaatst op: 19 juli 2024

Christelijk gemengde zangvereniging ‘Sursum Corda’uit SintJansklooster heeft afgelopen dinsdagavond haar afsluiting van dit seizoen op feestelijke wijze gevierd. Tijdens deze gezellige avond die gehouden is in de benedenzaal van de Johanneskerk mocht de voorzitter van het koor Tiny van der Linde een viertal leden en haar dirigent huldigen.

Marry van der Linde is 50 jaar lid van het koor. Jannie van Benthem zingt al 40 jaar mee, Vrouwk Spans is nu 25 jaar lid evenals Harm Heetebrij. Dirigent Wim Verweij dirigeert het koor al 25 jaar met verve en veel plezier. Tijdens het zestigjarig bestaan van het koor werd er een boekje uitgegeven waarvoor ook Wim Verweij werd geïnterviewd.

Hij zei toen het volgende: “Het koor is voor mij een stuk klei. Muziek is mijn beroep, daarom leg ik de lat wat hoger. Ik boetseer met het koor. Als ik een stuk kies denk ik: zo wil ik het hebben, dat is mijn taak, ze prikkelen en warm maken voor bepaalde muzikale keuzes.” Dat is hem ten volle gelukt.

Ook de andere jubilarissen voelen zich nog altijd vol op met ‘Sursum Corda’ verbonden. Tijdens de repetities is het prettig samenwerken met elkaar. Elke stem telt mee. Want en de sopranen, de alten, de tenoren en de bassen vormen ze samen een eenheid om met elkaar te musiceren en om anderen hierin mee te laten delen tijdens optredens in kerkdiensten en zorginstellingen.

In het bijzijn van verschillende familieleden van de jubilarissen kon de voorzitter de jubilarissen hun de bijbehorende versierselen uitreiken en voor elk van hen was er uiteraard een prachtig boeket bloemen bij.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra