Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
8 september 2024
Agenda
Active

De Doppe en Xenz ondersteunen Corso Sint Jansklooster

Geplaatst op: 24 juli 2024

Café de Doppe, een oergezellig authentiek café in het centrum van Vollenhove, is sponsor geworden van Corso Sint Jansklooster. In het café kun je genieten van diverse bieren, koffie, thee en andere dranken. Ook voor een hongerige maag ben je welkom op Kerkstraat 77. De Doppe is echter meer dan alleen een café, vertelt ondernemer Erik Lok. Zo bieden ze ook catering voor bruiloften, privéfeesten en bedrijfsfeesten, waarbij onder andere gebruik wordt gemaakt van een snackwagen.

Naast de financiële steun voor het corso zelf, ondersteunt De Doppe ook direct enkele corsogroepen, zoals The Next en PODB cq. de Brekers.

De commissie PR en sponsoring heeft voor komend jaar een nieuw sponsorwervingsplan geïntroduceerd, gericht op het opbouwen van een netwerk van sponsoren. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke toename van de sponsorinkomsten. COV-voorzitter Hoege Heetebrij is zeer blij met de extra inkomsten voor zijn organisatie. “Dankzij nieuwe sponsors zoals Café de Doppe kunnen we het prijzengeld op een hoog niveau houden en de bouwers financieel blijven ondersteunen.”

Xenz is gevestigd in Dronten, Vollenhove en Nijkerk, maar heeft een grote Kloosterse identiteit. Naast de directeur/eigenaar komt een groot deel van de werknemers uit dit corsodorp. Daarnaast maakt Xenz gebruik van de logistieke activiteiten van Driesen Transport, met onder andere 100.000 badkamerproducten op voorraad aan de Schaarweg.

Xenz behoort tot de groep topsponsoren in de categorie Diamant, samen met Rook Pijpleidingbouw, Interfloor Tapijt, Sijperda Verhuur en Active Creations. Het bedrijf beperkt zich niet alleen tot financiële sponsoring. “Onze marketingafdeling verzorgt de opmaak van de reclame-uitingen van het corso,” vertelt accountmanager Harne Lassche.

Bij Xenz werken in totaal 56 werknemers. Een deel daarvan is actief bij de verschillende corsogroepen uit Sint Jansklooster, maar ook de andere medewerkers krijgen te maken met het evenement. “Ons gehele personeelsbestand krijgt tribunekaarten voor het corso. Iedereen mag een familielid of vriend meenemen om samen het corso van Sint Jansklooster te bezoeken,” aldus Harne.

Naast het grote corso sponsort Xenz verschillende corsogroepen. “Wanneer een groep Xenz-werknemers in haar ledenbestand heeft, worden wij shirtsponsor van deze groep. Als bedrijf willen we hen graag steunen en om die reden zijn we sponsor bij zes van de twaalf corsogroepen,” legt Harne uit. “Het is een bewuste keuze om zowel het corso als de corsogroepen te steunen. Het corso ontwikkelt mensen op verschillende terreinen, zoals samenwerken, verantwoordelijkheid en creativiteit. Op die manier hebben wij als bedrijf ook baat bij dit prachtige evenement!”

COV-voorzitter Hoege Heetebrij is blij met de verlenging van de samenwerking. “Het prijzengeld kan onder andere door deze sponsoring op een hoog niveau worden gehouden. Hierdoor kunnen we de bouwers financieel blijven ondersteunen.”

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra